Familjehemskonsulenter

Ditt huvudsakliga arbete kommer att vara som familjehemskonsulent, vilket innebär att rekrytera, matcha och handleda jour- och/eller familjehem som vill ta emot barn som behöver placeras utanför sitt nätverk på obestämd tid. Vi är mycket måna om att det ska bli så bra som möjligt för barnen och därför är det viktigt för oss att utveckla trygga och proffsiga relationer med våra familjehem och uppdragsgivare samt att ha regelbundna uppföljningar i samband med placeringarna.

Vi i vårt team beskriver oss som engagerade, reflekterande, analytiska, flexibla, noggranna och prestigelösa. För oss är det viktigt att ha högt i tak, att vara öppen och vara duktig på att kommunicera. Vi tycker att detta är ett väldigt roligt men samtidigt komplext jobb vilket ställer krav på att vi är lyhörda och ständigt försöker lära oss. Vi är ett litet team där alla har flera års erfarenhet inom socialt arbete.

Då Sociallux är ett växande företag med flera olika verksamheter inom öppenvården, HVB-boenden och stödboende, finns det möjlighet att kombinera familjehemskonsulentrollen med andra uppdrag inom andra delar i företaget. Vi som arbetar på Sociallux består av socionomer och socialpedagoger som har flera års erfarenhet av arbete med barn och unga som genuint brinner för sitt jobb. Vi tycker det är roligt och utvecklande att arbeta med människor!

Vi söker dig som har socionom/beteendevetare/psykologexamen och har erfarenhet av att arbeta inom social arbete sedan tidigare. Du ska tycka att det är roligt att ha ett varierande jobb. En dag är sällan den andra lik, där det ena arbetsdagen innefattar att arbeta med administrativa saker på kontoret, till att nästa dag vara ute på hembesök för att genomföra uppföljningar, till att ha möte med våra uppdragsgivare till att sedan åka iväg på en utredning av en ny familj.

Du ska vara nyfiken som person och tycka om att bygga långa och hållbara relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig kompatibilitet och vill därför gärna ha någon som är trygg i sig själv, värdesätter en god teamkänsla, är lösningsfokuserad, lätt för att uttrycka sig i skrift och är social som person.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat som familjekonsulent, med barn och unga.

Information

Krav
B-körkort och socionom, beteendevetare eller psykologexamen

Tillträde
Efter överenskommelse

Lön
Efter överenskommelse

Löntyp
Fast månads-, vecko-, eller timlön

Anställningsvillkor
Heltid, tillsvidare

Var ligger arbetsplatsen?
Ursviks Allè 18,
17463 Sundbyberg

Kontakt
Zoja
Verksamhetschef
ansokan@sociallux.se
073-861 97 01

För tillfället har vi en ledig plats på HVB Lyktan, en ledig plats på HVB Lanternan samt en ledig plats på HVB Bryggan. Vid intresse kontakta föreståndare, uppgifter hittar ni under kontakta oss.